Két 3D ügyességi játék egy csapásra az Ubuntu Linux rendszeren

Legutóbbi játéktesztelésem során meglepődve tapasztaltam, hogy miután az aktuálisan kiválasztott játékot feltelepítettem, mintegy kiegészítésképpen egy hozzá hasonlóan jó színvonalú mini-golfjátékot is kaptam.

1) Letöltés és telepítés

Synaptic csomagkezelővel telepítsük fel a neverball nevű csomagot a szükséges függőségeivel, vagy Terminál segítségével:

sudo apt-get install neverball

2) Használat

Sikeres telepítést követően két új játékot (Neverball és Neverputt) kapunk, amelyeket az Alkalmazások -> Játékok menüpont alól tudunk elindítani.

A Neverball nevű játékban egy golyó irányítása lesz a cél, méghozzá úgy, hogy az alatta lévő talajt mozgatva kell a megfelelő számú pénzérmét összeszedve eljutni a célig (piros-fehér céltábla, amelyből sárga csillagok szállnak fel megfelelő számú érmék összegyűjtésekor). Az egyre nehezedő pályákon az akadályokon kívül nagyon figyelnünk kell a rendelkezésünkre álló időre is, amelyet a képernyő alján láthatunk.

A Neverputt nevű játék egy minigolf, ahol minél kevesebb ütéssel kell az egyre nehezedő pályákon lyukba gurítani a labdát. Ezt a játékot többen is játszhatják, így ismerőseinkkel is versenyezhetünk.

3) Kapcsolódó weboldalak

- A Neverball és Neverputt hivatalos oldala

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.